Om Tyrifjorden Rundt

Tyrifjorden Rundt er et trim- og turritt arrangert av Oslo Klassikerne. Rittet følger Forskrift om sykkelritt på veg og arrangeres etter Norsk sykkelrittforenings ritt- og sikkerhetsreglement. Rittet består av to ulike distanser, den korteste på 64 km og «normaldistansen» på 145 km.

Tyrifjorden, som ligger i Buskerud fylke, er Norges femte største innsjø i utstrekning. Fra starten ve Bryggetorget i Sandvika sentrum følger rittet veien mot Asker, Liertoppen, Tranby, Sylling, Vikersund, Røysehalvøya, Vik og over Sollihøgda for deretter å kjøre ned til Gamle Ringeriksvei som følges til målgang ved Kirkerudbakken. Kort løype tar av etter Sylling mot Sollihøgda og følger deretter traseen til lang løype.

Tyrifjorden Rundt byr på varierte omgivelser og terreng. Rittet går på riks- og fylkesveier som omkranser Tyrifjorden. Her får du oppleve både tung asfalt og flott natur. Rittet passer både for deg som ønsker en utfordring på sykkelsetet og deg som ønsker en flott sykkeltur sammen med familie og venner.

Meld deg på Folkerittet – Tyrifjorden Rundt i dag!

Tyrifjorden – frem til 1987

Tyrifjorden Rundt var et norsk sykkelritt arrangert av sykkelklubben IK Hero fra Oslo frem til 1987. Det var drøyt 200 km langt og gikk rundt Tyrifjorden som har 171 km omkrets. Starten var dengang ved Ullevål Stadion og ankomst Rådhusplassen (Oslo).

For oversikt over tidligere vinner, se resultater her.

Arrangør

Tyrifjorden Rundt arrangeres av Oslo Klassikerne. 

Høydepunkt

  • Kort (64 km), normal (145 km) rundt Tyrifjorden
  • Start og mål i Sandvika
  • Trim- og turritt (fra 13 år og oppover)
  • Lagkonkurranse for team og klubber